• Home
  • Ανακοινώσεις
  • Καταγγελία για το ΝΑΡΚΩ – BAZAAR στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης 20/4/2018

Καταγγελία για το ΝΑΡΚΩ – BAZAAR στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης 20/4/2018

Καταγγελία για το ΝΑΡΚΩ – BAZAAR στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης 20/4/2018

                Δεν πρόλαβε καλά καλά να στεγνώσει το μελάνι των υπογραφών που φαρδιά πλατιά έβαλε η Κυβέρνηση στο νόμο για τη «φαρμακευτική κάνναβη» και οι διάφοροι «φορείς» όλο και πυκνώνουν τις δράσεις τους για τη νομιμοποίηση στο μυαλό του λαού και της νεολαίας της ναρκωκουλτούρας, της ανοχής απέναντι στα ναρκωτικά. Την προηγούμενη εβδομάδα στο μετρό Συντάγματος έγινε έκθεση χειροποίητων προϊόντων κάνναβης, την Κυριακή 22/04 στην Δημοτική αγορά Κυψέλης bazaar κάνναβης, και το επόμενο διάστημα με την συμβολή της δημοτικής αρχής (δεν θα είναι άλλωστε και η πρώτη φορά) θα έχουμε διημερίδες, αντιαπαγορευτικές «γιορτές» κλπ.

 

               Με περίσσιο θράσος, μετά την παραχώρηση από το Δήμο της Αθήνας της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης, η ΑΜΚΕ mellifera και άλλοι 21 εκθέτες, αντιπρόσωποι, παραγωγοί, καλλιεργητές, συγγραφείς, σύλλογοι, όπως αναφέρει η ανακοίνωσή τους, οργανώνουν το 1ο Cannabazaar με στόχο την προώθηση των προϊόντων τους που περιλαμβάνουν «φαρμακευτική» και βρώσιμη κάνναβη, καθώς και κλωστικά προϊόντα. Και μάλιστα θα μπορούν να συμμετάσχουν και ανήλικοι αρκεί να συνοδεύονται από ενήλικες! Είναι ξεκάθαρο τι ρόλο επιλέγει για τον εαυτό της και η δημοτική αρχή που αντί να αναπτύξει συμβουλευτικούς σταθμούς, χώρους άθλησης και πολιτισμού, δίνει δημοτικούς χώρους για ναρκω-εκδηλώσεις σε εταιρείες που κοιτάζουν πως θα αυγατίσουν τα κέρδη τους.

               Η λεγόμενη «θεραπευτική» κάνναβη είναι το πρόσχημα με στόχο να διαμορφωθεί στη συνείδηση της κοινωνίας ανοχή απέναντι στο κοινωνικό φαινόμενο των ναρκωτικών, ώστε να είναι έτοιμο το έδαφος για τη νομιμοποίηση ουσιών που οδηγούν στην τοξικοεξάρτηση. Δεν διστάζουν ακόμα και να αξιοποιούν τον πόνο ανθρώπων που υποφέρουν από ασθένειες όπως ο καρκίνος, η σκλήρυνση ή διαταραχές όπως ο αυτισμός για να προωθήσουν αυτή τη νομιμοποίηση.

               Όμως το είδος της κάνναβης είναι ένα και μοναδικό, με την περιεκτικότητα στη βασική ψυχοτρόπο ουσία THC να ποικίλει. Είναι ναρκωτική – ψυχοτρόπος ουσία με υψηλό κίνδυνο κατάχρησης και εξάρτησης που προκαλεί βλάβες σε όλα τα βασικά συστήματα του οργανισμού, στον εγκέφαλο, στο αναπνευστικό, ανοσοποιητικό, αναπαραγωγικό σύστημα. Ιδιαίτερα ανησυχητικές είναι οι επιπτώσεις που σχετίζονται με τις γνωσιακές και ψυχικές λειτουργίες.

            Δεν υπάρχει φυσική ακίνδυνη κάνναβη, δεν υπάρχει ιατρική - φαρμακευτική, ακόμα περισσότερο δεν υπάρχει θεραπευτική κάνναβη. Συγκεκριμένες δραστικές ουσίες που απομονώνονται από την κάνναβη θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για φαρμακευτικούς, παρηγορητικούς σκοπούς σε περιπτώσεις που τα υπάρχοντα φάρμακα δεν επαρκούν. Για την ασφάλεια όμως των ασθενών πρέπει να αντιμετωπιστούν ως φάρμακα και να ακολουθηθούν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι που θα καθορίσουν την ακριβή σύνθεσή τους, τις ενδείξεις χρήσης τους κλπ.

               Η διαθεσιμότητα, η προσβασιμότητα και η κοινωνική αποδοχή μιας ουσίας είναι παράγοντες  που αυξάνουν τη χρήση της και αυτό ισχύει και με την κάνναβη. Όπου νομιμοποιήθηκε είτε για «θεραπευτικούς»,  είτε για «ψυχαγωγικούς» σκοπούς είχαμε αύξηση της χρήσης ναρκωτικών ουσιών, αύξηση της εξάρτησης από κάνναβη.

               Δε θα μετατραπούν οι γειτονιές μας και οι ελεύθεροι χώροι τους σε στέκια της ναρκωκουλτούρας! Παλεύουμε για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά!

  • Όχι σε όλα τα ναρκωτικά. Όχι στον διαχωρισμό των ναρκωτικών σε «σκληρά και μαλακά»
  • Όχι στην αλλαγή της κάνναβης από τον πίνακα των ναρκωτικών.
  • Όχι στην ίδρυση «χώρων υγιούς χρήσης». Η χρήση ναρκωτικών ουσιών ποτέ δεν μπορεί να είναι υγιής.
  • Συστηματικό δίκτυο προγραμμάτων πρόληψης σε όλους τους χώρους που ζει και μορφώνεται η νεολαία.
  • Προγράμματα «στεγνής» θεραπείας, τόσα όσα έχει ανάγκη ο τόπος, με ευθύνη του κράτους.
  • Μαζικές προσλήψεις και κρατική χρηματοδότηση στην Πρόληψη – Θεραπεία – Έρευνα για τα ναρκωτικά.

Όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας την Κυριακή 22 Απρίλη στις 09:30π.μ. στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

(Φωκίωνος Νέγρη 42)

Παράρτημα Γκράβας -5ου - 6ου Διαμερίσματος Αθήνας του Ε.ΣΥ.Ν. (Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών)

Λαϊκή Επιτροπή 5ου - 6ου Διαμερίσματος Αθήνας

Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων 6ου διαμερίσματος Αθήνας

Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων – Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας

Εκτύπωση