Ημερίδα κάνναβης Πάτρα 24/1/2018

HMERIDA PATRAS JAN 2018"Οχι στη νομιμοποίηση της κάνναβης" ήταν το θέμα της ημερίδας που διοργάνωσε ο δήμος Πατρέων, σε συνεργασία με το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) και την Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου,

την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου, στην Αγορά Αργύρη.

 Για την επίδραση της κάνναβης στην ψυχική υγεία μίλησε η Κωνσταντίνα Σωτηριάδου, ψυχίατρος - παιδοψυχίατρος, διευθύντρια του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Πάτρας .

Παράλληλα, παρουσιάστηκε το προφίλ του χρήστη κάνναβης από την Αννα - Μαρία Βιέρρου, ψυχολόγο θεραπεύτρια του ΚΕΘΕΑ ΟΞΥΓΟΝΟ, ενώ η Γεωργία Ροδοπούλου, γιατρός, γγ του ΕΣΥΝ Πάτρας , ανέλυσε τις κοινωνικές επιπτώσεις από τη νομιμοποίηση της κάνναβης.

Την ημερίδα χαιρέτισε ο δήμαρχος Πατρέων , Κώστας Πελετίδης, ενώ παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου και διαμερισματικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι Συλλόγων, Σωματείων και άλλων φορέων. Περισσότερα

Τις εργασίες της ημερίδας άνοιξε ο πρόεδρος του Παραρτήματος Πάτρας του ΕΣΥΝ, Χρήστος Γκρεκιώτης, και χαιρέτισε η πρόεδρος της Ενωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, Φωτεινή Συριώτη.

Στην παρέμβασή του, ο πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ), Θόδωρος Τουλγαρίδης, τόνισε ανάμεσα σε άλλα: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙ-ΖΑ - ΑΝΕΛ σχεδιάζει να νομοθετήσει το επόμενο διάστημα την καλλιέργεια και διακίνηση της "ιατρικής" κάνναβης εκτός κρατικού μονοπωλίου. Προάγγελος αυτών ήταν οι ανακοινώσεις πριν από μερικούς μήνες τόσο του υπουργού Υγείας, για την πρόθεση της κυβέρνησης να νομιμοποιήσει τη χρήση κάνναβης για "θεραπευτικούς" σκοπούς, όσο και του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Τσιρώνη, που απροκάλυπτα υποστήριζε με περισσή αυτοπεποίθηση και χωρίς προσχήματα πως ου-σίες που δεν είναι εξαρτησιογόνες, όπως το χασίς (!), θα πρέπει να μπορούν να καλλιεργούνται για ατομική ψυχαγωγική χρήση ακόμη και στο μπαλκόνι.

Εκτύπωση