• Home
  • Δραστηριότητες

Πλούσιος ο απολογισμός των εκδηλώσεων των παραρτημάτων του Ε.ΣΥ.Ν. με κεντρικό σύνθημα:

Η ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΦΥΓΗ

ΣΚΕΨΟΥ – ΟΝΕΙΡΕΨΟΥ – ΠΑΛΕΨΕ

ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

στο Κέντρο και στις γειτονιές της Αθήνας (Αιγάλεω, Άνω Λιόσια, Νέα Ιωνία, Περιστέρι, Χαϊδάρι κλπ), στη Βοιωτία, στην Κέρκυρα, στα Χανιά, στην Κοζάνη κλπ.

Με το περιεχόμενο, τις μορφές και την ανταπόκριση που είχαν αποτέλεσαν σημαντική συνέχεια της δράσης μας. Αποτέλεσαν ένα αποφασιστικό βήμα στην ενημέρωση, τη διεκδίκηση, την προβολή του ρόλου της ερασιτεχνικής δημιουργίας και του αθλητισμού  στην πρωτογενή πρόληψη.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση

Παράρτημα ΕΣΥΝ - Σύλλογος Γυναικών Πτολεμαίδας

Ο Σύλλογος Γυναικών Πτολεμαΐδας (μέλος της ΟΓΕ) και το παράρτημα Πτολεμαΐδας του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) καλούν στην εκδήλωση που συνδιοργανώνουν την Κυριακή 1 Ιούλη και ώρα 7.00 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας με θέμα «Κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά».

Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών, Κική Στεργίου. Παρέμβαση με θέμα «Ουσιοεξάρτηση, η ιδιαίτερη επίδρασή της στις γυναίκες» θα κάνει η Μαρίνα Τσώρου, μέλος του ΕΣΥΝ και του ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών.

Εκτύπωση

Παράρτημα Βοιωτίας 26 Ιούνη

Στις 29 Ιούνη στη Θήβα κορυφώνεται το «13ο Αντιναρκωτικό Φεστιβάλ Νέων»

Tο παράρτημα Βοιωτίας του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ), με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών (26η Ιούνη) διοργανώνει το «13ο Αντιναρκωτικό Φεστιβάλ Νέων».

«Το αντιναρκωτικό φεστιβάλ ξεκίνησε στη Βοιωτία πριν από 13 χρόνια και πραγματοποιείται ανελλιπώς με επιτυχία, αναδεικνύοντας πως για κάθε νέο άνθρωπο ο αγώνας για το δικαίωμα στον αθλητισμό, τον πολιτισμό, το δημιουργικό ελεύθερο χρόνο, για το δικαίωμα στη μόρφωση και τη δουλειά είναι ο σίγουρος δρόμος που τον απομακρύνει από τα ναρκωτικά», αναφέρει το ΕΣΥΝ. 

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται την Παρασκευή 29 Ιούνη, στις 20.30, στην Κεντρική Πλατεία Θήβας με εκδήλωση που περιλαμβάνει:

  • Εργαστήρι ζωγραφικής για παιδιά από το Σύλλογο Μικρασιατών Θήβας
  • Θεατρικό δρώμενο από μέλη της Θεατρικής Ομάδας του Συλλόγου Μικρασιατών Θήβας
  • Ομιλία του Ορέστη Παπαγιαννόπουλου, ψυχολόγου και μέλους της Εκτ. Επιτροπής του ΕΣΥΝ
  • Παρέμβαση από εκπρόσωπο του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ.

«Ναι στη ζωή και τον αγώνα, όχι σε όλα τα ναρκωτικά», επισημαίνει το ΕΣΥΝ, το οποίο «καλεί το λαό, ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους, να κάνουν τη μόνη ελεύθερη επιλογή. Να δυναμώσουν το αντιναρκωτικό μέτωπο, τις γραμμές των μαζικών φορέων και των σωματείων. Να διαλέξουν τη διεκδίκηση ενάντια στην παραίτηση, να στοχεύσουν στις κοινωνικές αιτίες που οδηγούν τους νέους στις εξαρτήσεις. Να γίνουν πρωταγωνιστές της ζωής, μακριά από τη λογική της παραίτησης που οδηγεί στη φυγή από την πραγματικότητα και τις εξαρτήσεις».

Έχουν προηγηθεί οι εξής φετινές εκδηλώσεις:

- Το Σάββατο 16 Ιούνη, στις 17.00, στο Κλειστό Γυμναστήριο Λιβαδειάς πραγματοποιήθηκε τουρνουά μπάσκετ παίδων/παμπαίδων με τη συμμετοχή των ομάδων ΑΣ Απόλλων, ΑΣ Κένταυρος, Άρης Αμφίκλειας, ΓΣ Αλιάρτου. Επίσης, επιδείξεις αεροβικής γυμναστικής με τη συμμετοχή των ομάδων ΑΚΟΛ και ΓΑΣΛ.

- Την Παρασκευή 22 Ιούνη, στις 20.30, στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Λιβαδειά) συναυλία με τα νεανικά μουσικά συγκροτήματα «Therustycrew» και «Oldmachinepower».

Εκτύπωση

Παράρτημα Κοζάνης Πρόσκληση

Το Παράρτημα Κοζάνης του Εθνικού Συμ-βουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) σε προσκαλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει στη Σιάτιστα την Κυριακή 1 Ιούλη 2018 στις 12:00 το μεσημέρι στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΖΩΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗ

ΟΧΙ ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι

Σωτηριάδου Ρολίνα, ψυχολόγος και μέλος του ΔΣ του ΕΣΥΝ Θεσ/νίκης και

Κουδούνας Γιώργος, πρόεδρος του ΔΣ του ΕΣΥΝ Πτολεμαΐδας.

Εκτύπωση

Παράρτημα Περιστερίου Πρόσκληση

Το παράρτημα Περιστερίου του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) σας προσκαλεί σε εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών, με θέμα:

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ: ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Η απάντηση του αντιναρκωτικού κινήματος στη ναρκοκουλτούρα

Την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, ώρα 19:00, στο Αμφιθέατρο Δημαρχείου Περιστερίου

Θα μιλήσουν:

Γεωργία Σωτηροπούλου, ψυχολόγος, πρόεδρος ΕΣΥΝ Περιστερίου

Βασίλης Παυλόπουλος, αναπλ. καθηγητής Ψυχολογίας ΕΚΠΑ, αντιπρόεδρος ΕΣΥΝ Περιστερίου

Η εκδήλωση περιλαμβάνει προβολή ντοκιμαντέρ για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και παρουσίαση σύγχρονων ερευνητικών δεδομένων. Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Εκτύπωση