• Home
 • Δραστηριότητες
Η δράση του ΕΣΥΝ σε όλη την Ελλάδα με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Με πρόγραμμα εξορμήσεων και παρεμβάσεων στους χώρους που ζει και διασκεδάζει η νεολαία έχουν αποφασίσει τα παραρτήματα του ΕΣΥΝ να ξεδιπλώσουν τη δράση τους με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών. Με πλούσιο υλικό, τη διακήρυξη του ΕΣΥΝ και οπτικοακουστικό υλικό, τα παραρτήματα θα παρέμβουν σε πλατείες, πεζοδρόμους, στέκια άθλησης αλλά και κεντρικά σημεία της Αθήνας.

 • Το παράρτημα του Αιγάλεω θα πραγματοποιήσει εξορμήσεις με περίπτερο, μικροφωνική και οπτικό υλικό στο Μπαρουτάδικο το απόγευμα της 26ης Ιούνη. Το πρωί της ίδιας μέρας θα πραγματοποιήσει εξόρμηση στο Κέντρο Πρόληψης του Δήμου.
 • Το παράρτημα του Χαϊδαρίου θα μοιράσει τη διακήρυξη σε τοπικά στέκια νεολαίας και στο Άλσος Χαϊδαρίου
 • Τα δύο παραρτήματα που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Αθηναίων θα μοιράσουν την ανακοίνωση στο Σύνταγμα το απόγευμα του Σαββάτου 27/6 ενώ θα πραγματοποιήσουν εξορμήσεις στον πεζόδρομο της Κυψέλης στις 26/6 και στα Άνω και Κάτω Πατήσια στις 27/6.
 • Το Παράρτημα του ΕΣΥΝ Πειραιά συμμετέχει στην εκδήλωση της ΚΝΕ με θέμα “Συζητάμε με αφορμή την παγκόσμια μέρα κατά των Ναρκωτικών” που θα πραγματοποιηθεί στο Πασσαλιμάνι την Πέμπτη 25 Ιούνη στις 19:00. Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η πρόεδρος του παραρτήματος Λία Αποστολοπούλου, ψυχολόγος.
 • Το παράρτημα της Νέας Μάκρης πραγματοποιεί εξορμήσεις με τη διακήρυξη κάθε πρωί στα σχολεία του Δήμου απευθυνόμενο σε μαθητές, καθηγητές και γονείς.
 • Το παράρτημα του ΕΣΥΝ Πετρούπολης θα στηρίξει και θα βρίσκεται στην προβολή της ταινίας “ Στη γη του Άγριου Μελιού” από το τοπικό Κέντρο Πρόληψης “Φαέθων” την Τετάρτη 24 Ιούνη, 21:00 στο Θερινό Κινηματογράφο Πετρούπολης, 25ης Μάρτη 168.
 • Τα παράρτημα Νέας Ιωνίας - Ηρακλείου θα πραγματοποιήσει εξορμήσεις με τη διακήρυξη, την Παρασκευή 26/6 σε κεντρικούς πεζόδρομους της πόλης.

Δραστηριότητα  στην υπόλοιπη Ελλάδα

 • Το παράρτημα της Πατρας θα πραγματοποιήσει ένα ποικιλόμορφο απόγευμα δράσης ενάντια στα ναρκωτικά, στις 26 Ιούνη στο κέντρο της πόλης
 • Το παράρτημα της Κέρκυρας θα έχει περίπτερο μαζί με γονείς και φίλους του τοπικού στεγνού θεραπευτικού προγράμματος “Διάπλους” όπου θα μοιράζουν από κοινού υλικά του θεραπευτικού προγράμματος, τη διακήρυξη του ΕΣΥΝ Κέρκυρας και φυλλάδιο ενάντια στον αντιεπιστημονικό διαχωρισμό των ναρκωτικών σε σκληρά και μαλακά.
 • Το παράρτημα της Βοιωτίας θα έχει περίπτερο στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς με μικροφωνική εγκατάσταση και οπτικοακουστικό υλικό και θα μοιράζει τη διακήρυξη.
 • Το παραρτημα της Ικαρίας θα πραγματοποιήσει μια σειρά ποικιλόμορφων δράσεων:
  • Την Παρασκευή 26/6/2020 κλιμάκια μελών του παραρτήματος Ικαρίας του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών, θα διακινήσουν την διακήρυξη του Ε.ΣΥ.Ν στα 3 δημοτικά διαμερίσματα του νησιού.
 • Το Σάββατο 27/6/2020 διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση στην αίθουσα του Μάραθου με την Ενωση Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας(μέλος ΟΓΕ) (στις 20:30). Εκτός από την παρέμβαση του ΕΣΥΝ θα παρουσιαστεί ντοκιμαντέρ για την δραστηριότητα μονάδας του ΚΕΘΕΑ καθώς και προβολή Κινηματογραφικής Ταινίας.
 • Την Κυριακή  28/6/2020 διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παλιού Δημαρχείου Αγίου Κηρύκου (στις 20:30). Εκτός από την παρέμβαση του ΕΣΥΝ, θα παρουσιαστεί ντοκιμαντέρ για την δραστηριότητα μονάδας του ΚΕΘΕΑ και η εκδήλωση θα κλίσει με μικρό μουσικό πρόγραμμα από μέλη της ομάδας του Αρχείου παραδοσιακής μουσικής Ικαρίας.

Εκτύπωση

hmerida enantia sta narkotika 1Ιδιαίτερα επιτυχημένη η ημερίδα που έλαβε χώρα το Σάββατο 18/01 στο Πανελλήνιο και διοργανώθηκε από τον Πανελλήνιο α.ο., το ΕΣΥΝ , την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων 6ου διαμερίσματος  Αθήνας, και τον φορέα «Πεδίον του Άρεως το πάρκο μας». Οι κερκίδες στο γήπεδο του μπάσκετ ήταν γεμάτες από κατοίκους και φορείς των γύρω περιοχών καθώς και αθλητές του πανελληνίου και άλλων αθλητικών συλλόγων. 

Οι παρεμβάσεις που έγιναν από την Βασιλική Χαντζοπούλου από το Πεδίον του Άρεως το πάρκο μας , από Την Ιλιάνα Ναζεντιάδου εκ μέρους του ΕΣΥΝ , από την Κατερίνα Ροδοπούλου εκ μέρους της Ένωσης Γονέων και από την Νικολέτα Μπελεχρή εκ μέρους του Πανελληνίου ανέδειξαν σε βάθος όλες τις πλευρές του προβλήματος της τοξικοεξάρτησης ως κατεξοχήν κοινωνικό φαινόμενο, τις δυσκολίες των κατοίκων από τις πιάτσες των ναρκωτικών στις  γύρω γειτονίες από τον Πανελλήνιο καθώς και τις τραγικές εικόνες των εξαρτημένων ατόμων που βλέπουν καθημερινά. Ανέδειξαν την αναγκαιότητα ανάπτυξης ολοκληρωμένης αντιναρκωτικής πολιτικής μείωσης της ζήτησης με τη δημιουργία ενός αποκλειστικά Δημόσιου και δωρεάν φορέα που θα αγκαλιάζει τη Πρόληψη, τη Θεραπεία, την Επανένταξη. Από όλους τους ομιλητές τονίστηκε η σημασία της πρωτογενούς πρόληψης και ο καίριος ρόλος που μπορεί να παίξει σε αυτή, αλλά ακόμα και στην απεξάρτηση, η ενασχόληση με αθλητικές δραστηριότητες.

Δόθηκε ξεκάθαρο μήνυμα από τις παρεμβάσεις των διοργανωτών πως οι πολιτικές τις μείωσης της βλάβης που πριμοδοτούν τη χορήγηση υποκατάστατων έναντι της απεξάρτησης και τη δημιουργία των Χώρων Ελεγχόμενης Χρήσης, και η αποδυνάμωση των στεγνών θεραπευτικών προγραμμάτων όπως του ΚΕΘΕΑ και του 18 ΑΝΩ δεν βοηθούν, αντίθετα συμβάλλουν στην όξυνση του προβλήματος.

Παρεμβάσεις στις ημερίδα έγιναν από το ΚΕΘΕΑ Στροφη και από το 18 ΑΝΩ που ανέδειξαν τη προσφορά των «στεγνών» θεραπευτικών προγραμμάτων στην πλήρη απεξάρτηση από ουσίες και στην επανένταξη των εξαρτημένων. Από τον εκπρόσωπο του Μ.Α.Σ. από τις σχολές του κέντρου που έχουν έντονο πρόβλημα από τις πιάτσες γύρω από τα ιδρύματα, τονίστηκε η απουσία πρόληψης στις σχολές ενώ «αξιοποιούνται» τα προβλήματα για να δικαιολογήσουν την επίθεση στα δικαιώματα πχ πανεπιστημιακό άσυλο.

Στην εκδήλωση έγιναν παρεμβάσεις από την Κα Φωτεινή Λεομπίλα εκ μέρους του Δήμου Αθηναίων και διορισμένη αντιπρόεδο με τη Π.Ν.Π. στο ΚΕΘΕΑ , του Αθανάσιου Βαθιώτη εκ μέρους της περιφέρειας και του Σωτήρη Παπαδόπουλου εκ μέρους του Εθνικού Συντονιστή.

Όλοι οι φορείς εκδήλωσαν την απόφασή τους να συνεχίσουν με ακόμα περισσότερες πρωτοβουλίες την πάλη για διεκδίκηση μέτρων που θα αντιμετωπίζουν ουσιαστικά τα προβλήματα.

Διαβάστε εδώ την τοποθέτηση της Ιλιάνας Ναζεντιάδου, προέδρου του παραρτήματος του Ε.ΣΥ.Ν. Αθήνας

 

Εκτύπωση

Πλούσιος ο απολογισμός των εκδηλώσεων των παραρτημάτων του Ε.ΣΥ.Ν. με κεντρικό σύνθημα:

Η ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΦΥΓΗ

ΣΚΕΨΟΥ – ΟΝΕΙΡΕΨΟΥ – ΠΑΛΕΨΕ

ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

στο Κέντρο και στις γειτονιές της Αθήνας (Αιγάλεω, Άνω Λιόσια, Νέα Ιωνία, Περιστέρι, Χαϊδάρι κλπ), στη Βοιωτία, στην Κέρκυρα, στα Χανιά, στην Κοζάνη κλπ.

Με το περιεχόμενο, τις μορφές και την ανταπόκριση που είχαν αποτέλεσαν σημαντική συνέχεια της δράσης μας. Αποτέλεσαν ένα αποφασιστικό βήμα στην ενημέρωση, τη διεκδίκηση, την προβολή του ρόλου της ερασιτεχνικής δημιουργίας και του αθλητισμού  στην πρωτογενή πρόληψη.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση

Παράρτημα ΕΣΥΝ - Σύλλογος Γυναικών Πτολεμαίδας

Ο Σύλλογος Γυναικών Πτολεμαΐδας (μέλος της ΟΓΕ) και το παράρτημα Πτολεμαΐδας του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) καλούν στην εκδήλωση που συνδιοργανώνουν την Κυριακή 1 Ιούλη και ώρα 7.00 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας με θέμα «Κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά».

Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών, Κική Στεργίου. Παρέμβαση με θέμα «Ουσιοεξάρτηση, η ιδιαίτερη επίδρασή της στις γυναίκες» θα κάνει η Μαρίνα Τσώρου, μέλος του ΕΣΥΝ και του ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών.

Εκτύπωση

Παράρτημα Βοιωτίας 26 Ιούνη

Στις 29 Ιούνη στη Θήβα κορυφώνεται το «13ο Αντιναρκωτικό Φεστιβάλ Νέων»

Tο παράρτημα Βοιωτίας του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ), με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών (26η Ιούνη) διοργανώνει το «13ο Αντιναρκωτικό Φεστιβάλ Νέων».

«Το αντιναρκωτικό φεστιβάλ ξεκίνησε στη Βοιωτία πριν από 13 χρόνια και πραγματοποιείται ανελλιπώς με επιτυχία, αναδεικνύοντας πως για κάθε νέο άνθρωπο ο αγώνας για το δικαίωμα στον αθλητισμό, τον πολιτισμό, το δημιουργικό ελεύθερο χρόνο, για το δικαίωμα στη μόρφωση και τη δουλειά είναι ο σίγουρος δρόμος που τον απομακρύνει από τα ναρκωτικά», αναφέρει το ΕΣΥΝ. 

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται την Παρασκευή 29 Ιούνη, στις 20.30, στην Κεντρική Πλατεία Θήβας με εκδήλωση που περιλαμβάνει:

 • Εργαστήρι ζωγραφικής για παιδιά από το Σύλλογο Μικρασιατών Θήβας
 • Θεατρικό δρώμενο από μέλη της Θεατρικής Ομάδας του Συλλόγου Μικρασιατών Θήβας
 • Ομιλία του Ορέστη Παπαγιαννόπουλου, ψυχολόγου και μέλους της Εκτ. Επιτροπής του ΕΣΥΝ
 • Παρέμβαση από εκπρόσωπο του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ.

«Ναι στη ζωή και τον αγώνα, όχι σε όλα τα ναρκωτικά», επισημαίνει το ΕΣΥΝ, το οποίο «καλεί το λαό, ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους, να κάνουν τη μόνη ελεύθερη επιλογή. Να δυναμώσουν το αντιναρκωτικό μέτωπο, τις γραμμές των μαζικών φορέων και των σωματείων. Να διαλέξουν τη διεκδίκηση ενάντια στην παραίτηση, να στοχεύσουν στις κοινωνικές αιτίες που οδηγούν τους νέους στις εξαρτήσεις. Να γίνουν πρωταγωνιστές της ζωής, μακριά από τη λογική της παραίτησης που οδηγεί στη φυγή από την πραγματικότητα και τις εξαρτήσεις».

Έχουν προηγηθεί οι εξής φετινές εκδηλώσεις:

- Το Σάββατο 16 Ιούνη, στις 17.00, στο Κλειστό Γυμναστήριο Λιβαδειάς πραγματοποιήθηκε τουρνουά μπάσκετ παίδων/παμπαίδων με τη συμμετοχή των ομάδων ΑΣ Απόλλων, ΑΣ Κένταυρος, Άρης Αμφίκλειας, ΓΣ Αλιάρτου. Επίσης, επιδείξεις αεροβικής γυμναστικής με τη συμμετοχή των ομάδων ΑΚΟΛ και ΓΑΣΛ.

- Την Παρασκευή 22 Ιούνη, στις 20.30, στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Λιβαδειά) συναυλία με τα νεανικά μουσικά συγκροτήματα «Therustycrew» και «Oldmachinepower».

Εκτύπωση