Παράρτημα Βοιωτίας 26 Ιούνη

Στις 29 Ιούνη στη Θήβα κορυφώνεται το «13ο Αντιναρκωτικό Φεστιβάλ Νέων»

Tο παράρτημα Βοιωτίας του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ), με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών (26η Ιούνη) διοργανώνει το «13ο Αντιναρκωτικό Φεστιβάλ Νέων».

«Το αντιναρκωτικό φεστιβάλ ξεκίνησε στη Βοιωτία πριν από 13 χρόνια και πραγματοποιείται ανελλιπώς με επιτυχία, αναδεικνύοντας πως για κάθε νέο άνθρωπο ο αγώνας για το δικαίωμα στον αθλητισμό, τον πολιτισμό, το δημιουργικό ελεύθερο χρόνο, για το δικαίωμα στη μόρφωση και τη δουλειά είναι ο σίγουρος δρόμος που τον απομακρύνει από τα ναρκωτικά», αναφέρει το ΕΣΥΝ. 

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται την Παρασκευή 29 Ιούνη, στις 20.30, στην Κεντρική Πλατεία Θήβας με εκδήλωση που περιλαμβάνει:

  • Εργαστήρι ζωγραφικής για παιδιά από το Σύλλογο Μικρασιατών Θήβας
  • Θεατρικό δρώμενο από μέλη της Θεατρικής Ομάδας του Συλλόγου Μικρασιατών Θήβας
  • Ομιλία του Ορέστη Παπαγιαννόπουλου, ψυχολόγου και μέλους της Εκτ. Επιτροπής του ΕΣΥΝ
  • Παρέμβαση από εκπρόσωπο του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ.

«Ναι στη ζωή και τον αγώνα, όχι σε όλα τα ναρκωτικά», επισημαίνει το ΕΣΥΝ, το οποίο «καλεί το λαό, ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους, να κάνουν τη μόνη ελεύθερη επιλογή. Να δυναμώσουν το αντιναρκωτικό μέτωπο, τις γραμμές των μαζικών φορέων και των σωματείων. Να διαλέξουν τη διεκδίκηση ενάντια στην παραίτηση, να στοχεύσουν στις κοινωνικές αιτίες που οδηγούν τους νέους στις εξαρτήσεις. Να γίνουν πρωταγωνιστές της ζωής, μακριά από τη λογική της παραίτησης που οδηγεί στη φυγή από την πραγματικότητα και τις εξαρτήσεις».

Έχουν προηγηθεί οι εξής φετινές εκδηλώσεις:

- Το Σάββατο 16 Ιούνη, στις 17.00, στο Κλειστό Γυμναστήριο Λιβαδειάς πραγματοποιήθηκε τουρνουά μπάσκετ παίδων/παμπαίδων με τη συμμετοχή των ομάδων ΑΣ Απόλλων, ΑΣ Κένταυρος, Άρης Αμφίκλειας, ΓΣ Αλιάρτου. Επίσης, επιδείξεις αεροβικής γυμναστικής με τη συμμετοχή των ομάδων ΑΚΟΛ και ΓΑΣΛ.

- Την Παρασκευή 22 Ιούνη, στις 20.30, στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Λιβαδειά) συναυλία με τα νεανικά μουσικά συγκροτήματα «Therustycrew» και «Oldmachinepower».

Εκτύπωση