Πλούσιος ο απολογισμός των εκδηλώσεων των παραρτημάτων του Ε.ΣΥ.Ν. με κεντρικό σύνθημα:

Η ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΦΥΓΗ

ΣΚΕΨΟΥ – ΟΝΕΙΡΕΨΟΥ – ΠΑΛΕΨΕ

ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

στο Κέντρο και στις γειτονιές της Αθήνας (Αιγάλεω, Άνω Λιόσια, Νέα Ιωνία, Περιστέρι, Χαϊδάρι κλπ), στη Βοιωτία, στην Κέρκυρα, στα Χανιά, στην Κοζάνη κλπ.

Με το περιεχόμενο, τις μορφές και την ανταπόκριση που είχαν αποτέλεσαν σημαντική συνέχεια της δράσης μας. Αποτέλεσαν ένα αποφασιστικό βήμα στην ενημέρωση, τη διεκδίκηση, την προβολή του ρόλου της ερασιτεχνικής δημιουργίας και του αθλητισμού  στην πρωτογενή πρόληψη.

 3/6 Κέρκυρα
10/6 και 11/6 Καισαριανή

Διήμερο κινηματογραφικών προβολών με την Κινηματογραφική λέσχη Καισαριανής αφιερωμένο στον αγώνα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.

16/6 Αμπελόκηποι

Αθλητικό μαθητικό τουρνουά


16/6 - 29/6 Βοιωτία
16/6  Λιβαδειά

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Ιουνίου στο Κλειστό Γυμναστήριο Λιβαδειάς η πρώτη μέρα του «13ου Αντιναρκωτικού Φεστιβάλ Νέων»,  που διοργάνωσε το παράρτημα Βοιωτίας του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (Ε.ΣΥ.Ν.) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.

Με μεγάλο ενδιαφέρον ο κόσμος παρακολούθησε την προσπάθεια των αθλητών στο τουρνουά μπάσκετ παίδων/παμπαίδων, με τη συμμετοχή των ομάδων 

  • Α.Σ ΑΠΟΛΛΩΝ
  • Α.Σ. ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ
  • ΑΡΗΣ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ
  • Γ.Σ. ΑΛΙΑΡΤΟΥ           

όπου δεν υπήρξαν νικητές και ηττημένοι, καθώς όπως τονίστηκε από τους διοργανωτές «Δεν συμβιβαζόμαστε με τα ναρκωτικά, δεν θεωρούμε μόδα ούτε μαγκιά τη φυγή απ’ την πραγματικότητα, παλεύουμε για τη ζωή που μας αξίζει. Παιδιά, όσο παλεύετε κι αγωνιζόσαστε, θα είστε όλοι νικητές. Νικητές της ζωής!».

Τα κορίτσια του

  • ΑΚΟΛ και του
  • ΓΑΣΛ

ενθουσίασαν τον κόσμο με τις επιδείξεις αεροβικής γυμναστικής και τις ασκήσεις που εκτέλεσαν άψογα!

Στο τέλος της εκδήλωσης, μοιράστηκαν σε όλα τα παιδιά μπλουζάκια με το λογότυπο του Ε.ΣΥ.Ν. και το μήνυμα «ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ, ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ» καθώς και αναμνηστικά για τη συμμετοχή τους.

Το παράρτημα Βοιωτίας του Ε.ΣΥ.Ν. ευχαριστεί όλους όσους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συνεισέφεραν στην επιτυχία της εκδήλωσης και καλεί στην κορύφωση των εκδηλώσεων της Λιβαδειάς, την Παρασκευή 22 Ιουνίου ώρα 20:30 στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης όπου θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τα νεανικά συγκροτήματα «The Rusty Crew» και «Old machine power».

17/6 Οινόφυτα

Εκδήλωση για τον κοινωνικό χαρακτήρα του φαινομένου των ναρκωτικών

24/6 Λιβαδειά

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Ιουνίου στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης της Λιβαδειάς η δεύτερη μέρα του «13ου Αντιναρκωτικού Φεστιβάλ Νέων» που διοργάνωσε το παράρτημα Βοιωτίας του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (Ε.ΣΥ.Ν.) σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, το ΚΕΘΕΑ «ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ», το Κέντρο Πρόληψης «Πρόταση Ζωής» και την Ομάδα Γυναικών Λιβαδειάς (μέλος της ΟΓΕ). 

«Σ`ένα ζοφερό για τους νέους περιβάλλον, κάποιοι θέλουν να τους οδηγήσουν σε πλαστές διεξόδους μέσω των εξαρτήσεων. Θέλουν να τους οδηγήσουν στη φυγή από τα προβλήματα αντί της αντιμετώπισής τους, στην «κοπάνα» από τον πραγματικό κόσμο  αντί της αλλαγής του, στη μείωση των απαιτήσεων αντί της διεκδίκησης για την ικανοποίηση των αναγκών τους» τόνισε στην ομιλία του ο Ορέστης Παπαγιαννόπουλος, ψυχολόγος και  Γ.Γ. του ΕΣΥΝ πανελλαδικά.       

Ακολούθησε ροκ συναυλία με τα συγκροτήματα «The Rusty Crew» και «Old Machine Power» που ενθουσίασαν το νεανικό κοινό. Οι διοργανωτές προσέφεραν στα μέλη των συγκροτημάτων μπλουζάκια με το λογότυπο του Ε.ΣΥ.Ν. και το σύνθημα «ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ», καθώς και αναμνηστικά για τη συμμετοχή τους.

29/6 Θήβα
Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του «13ου Αντιναρκωτικού Φεστιβάλ Νέων»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Ιούνη η τρίτη μέρα εκδηλώσεων του «13ου Αντιναρκωτικού Φεστιβάλ Νέων» στη Θήβα, που διοργάνωσε το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ), παράρτημα Βοιωτίας σε συνεργασία με την Ομάδα Γυναικών Θήβας (μέλος ΟΓΕ) και τη συμμετοχή του ΚΕΘΕΑ «ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ», καθώς και του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων Βοιωτίας «Πρόταση Ζωής».

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τις εκδηλώσεις που περιελάμβαναν:

  • Εργαστήρι ζωγραφικής για παιδιά από το Σύλλογο Μικρασιατών Θήβας.
  • Θεατρικό δρώμενο από μέλη της Θεατρικής Ομάδας του Συλλόγου Μικρασιατών Θήβας.
  • Ομιλία του Ορέστη Παπαγιαννόπουλου, ψυχολόγου και μέλους της Εκτ. Επιτροπής του ΕΣΥΝ.
  • Παρέμβαση από εκπρόσωπο του ΚΕΘΕΑ «ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ».

Για μία ακόμη φορά το ΕΣΥΝ τόνισε την ανάγκη οι νέοι άνθρωποι να στηρίξουν το αντιναρκωτικό κίνημα και να πουν

«Ναι στη ζωή - Όχι σε όλα τα ναρκωτικά».

20/6 Αθήνα
22/6 Ν. Ιωνία

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:

« ΝΑΙ στη Ζωή και τον Αγώνα – Όχι σε όλα τα ναρκωτικά» την Παρασκευή, 22 Ιουνίου, στις 7.00 μμ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιωνικού Συνδέσμου.

Στην εκδήλωση καλούσαν εκτός από το ΕΣΥΝ, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών “Γ. Σεφέρης”, ο Σύλλογος Γονέων Παιδικών Σταθμών Νέας Ιωνίας και οι Σύλλογοι Γυναικών της ΟΓΕ (Ν. Ιωνίας, Ν. Ηρακλείου, Μεταμόρφωσης , Ν. Φιλαδέλφειας).

Με αμείωτο ενδιαφέρον παρακολούθησαν την εκδήλωση οι παρευρισκόμενοι αφού, όπως μας είπαν, πήραν απαντήσεις τόσο για τις εξελίξεις γύρω από το φαινόμενο της τοξικοεξάρτησης, όσο και για τον τρόπο και τις μορφές δράσης του αντιναρκωτικού κινήματος.

Σημαντική ήταν η παρουσία μελών των συλλόγων γυναικών.

Στην αρχή της εκδήλωσης προβλήθηκε βίντεο ντοκιμαντέρ με τη θέση της κυβέρνησης, την άποψη θεραπευτών από στεγνά προγράμματα του ΚΕΘΕΑ, νέων από προγράμματα απεξάρτησης και γονιών τους. Όλα αυτά έδωσαν ερεθίσματα ώστε μετά και από την ολοκληρωμένη ομιλία από τη πρόεδρο του Ε.ΣΥ.Ν., Μαρίνα Τσίγκα, να ακολουθήσει πλούσιος  διάλογος με ερωτήσεις και τοποθετήσεις.

22/6 Αχαρνών-Φυλής
 23/6 Αιγάλεω

Ενημερωτική εκδήλωση μαζί με τον πολιτιστικό σύλλογο «Πρόοδος», με ομιλήτρια τη πρόεδρο του ΕΣΥΝ Μαρίνα Τσίγκα, στο πολιτιστικό κέντρο «Γιάννης Ρίτσος» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 23 Ιουνίου, στο Αιγάλεω, στο πνευματικό κέντρο Γιάννης Ρίτσος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών η εκδήλωση-συζήτηση του Παραρτήματος Αιγάλεω του ΕΣΥΝ μαζί τον Πολιτιστικό Σύλλογο Η Πρόοδος, στα πλαίσια του πολιτιστικού διημέρου του συλλόγου για το φετινό καλοκαίρι. 

Το άνοιγμα της εκδήλωσης έγινε απο την Ντίνα Κουτρελάκου, εκ μέρους του πολιτιστικού συλλόγου, ενώ την εισαγωγή έκανε ο Κώστας Μωραΐτης, πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος. Τη κεντρική ομιλία έκανε η Μαρίνα Τσίγκα, πρόεδρος του ΕΣΥΝ. 

Στη συνέχεια ακολούθησε πλούσια συζήτηση πάνω στο θέμα των ναρκωτικών με επίκεντρο το πρόσφατο νομοσχέδιο της κυβέρνησης σχετικά με τη φαρμακευτική κάνναβη. Πολλά ερωτήματα που έγιναν έπειτα αφορούσαν κυρίως στα αίτια του κοινωνικού φαινομένου των ναρκωτικών και την συσχέτιση τους με την οικονομική κρίση. Η εκδήλωση έκλεισε με γνώμες και απόψεις όσων συμμετείχαν σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις, αλλά και πως μπορούμε όλοι μας να δρούμε σε ένα ευρύ αντιναρκωτικό μέτωπο που θα διεκδικεί και θα παλεύει με στόχους.

 

 

 23/6 Πειραιάς

Εξορμήσεις με τη Διακήρυξη του ΕΣΥΝ  στην πλατεία Κοραή.

23/6 Πετρούπολη

Εξορμήσεις με τη Διακήρυξη του ΕΣΥΝ στο Θέατρο Πέτρας.

23/6 Γκράβα

Εξορμήσεις με τη Διακήρυξη του ΕΣΥΝ σε Γκράβα, Πατήσια, Κυψέλη.

 25/6 – 26/6 – 27/6 Πάτρα

Διήμερο Πολιτιστικών Εκδηλώσεων σε συνεργασία με το Δήμο Πάτρας στο Αρχαίο Ωδείο Πάτρας.

Οι εκδηλώσεις ματαιώθηκαν λόγω κακοκαιρίας

Δόθηκε συνέντευξη τύπου με εκπρόσωπο του Δήμου και δύο συνεντεύξεις του ΕΣΥΝ σε ραδιοφωνικούς σταθμούς.

 26 – 27/6 Xανιά
 26/6 Χαϊδάρι

Ενημερωτική εκδήλωση με ομιλήτρια τη πρόεδρο του ΕΣΥΝ Μαρίνα Τσίγκα, στον Θερινό κινηματογράφο «Κατερίνα». 

 26/6 Βύρωνας

Το προγραμματισμένο τουρνουά ποδοσφαίρου, στο γήπεδο «Δ. Νικολαϊδης» με τη συμμετοχή των ομάδων Αθηναϊκός – Δόξα Βύρωνα – ΑΟ Βύρωνας και Αστέρας Βύρωνα, αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας για το Σεπτέμβρη

27/6 Περιστέρι
30/6 Νέα Μάκρη

 
1/7 Κοζάνη – Σιάτιστα

 

 

Ενημερωτική εκδήλωση, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

 

 

  
1/7 Πτολεμαΐδα
Εκδήλωση ενάντια στα ναρκωτικά από το ΕΣΥΝ και το Σύλλογο Γυναικών

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα η εκδήλωση του παραρτήματος του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) και του Συλλόγου Γυναικών Πτολεμαΐδας (μέλος της ΟΓΕ) με θέμα: «Κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά».

Το άνοιγμα της εκδήλωσης έγινε από την πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών, Κική Στεργίου. Στη συνέχεια ακολούθησε η ομιλία από τη Μαρίνα Τσώρου, μέλος του ΕΣΥΝ, με θέμα: «Ουσιοεξάρτηση - Η ιδιαίτερη επίδρασή της στις γυναίκες», όπου ανάμεσα σε άλλα παρουσιάστηκαν και ιδιαίτερα στατιστικά δεδομένα από την έρευνα του ΕΣΥΝ του 2017 σε μαθήτριες Γυμνασίου.

Στο τέλος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε παρέμβαση από τον πρόεδρο του τοπικού παραρτήματος του ΕΣΥΝ, Γιώργο Κουδούνα για το πώς εκφράζεται το φαινόμενο των ναρκωτικών.

Εκτύπωση