Πλούσιος ο απολογισμός των εκδηλώσεων των παραρτημάτων του Ε.ΣΥ.Ν. με κεντρικό σύνθημα:

Η ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΦΥΓΗ

ΣΚΕΨΟΥ – ΟΝΕΙΡΕΨΟΥ – ΠΑΛΕΨΕ

ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

στο Κέντρο και στις γειτονιές της Αθήνας (Αιγάλεω, Άνω Λιόσια, Νέα Ιωνία, Περιστέρι, Χαϊδάρι κλπ), στη Βοιωτία, στην Κέρκυρα, στα Χανιά, στην Κοζάνη κλπ.

Με το περιεχόμενο, τις μορφές και την ανταπόκριση που είχαν αποτέλεσαν σημαντική συνέχεια της δράσης μας. Αποτέλεσαν ένα αποφασιστικό βήμα στην ενημέρωση, τη διεκδίκηση, την προβολή του ρόλου της ερασιτεχνικής δημιουργίας και του αθλητισμού  στην πρωτογενή πρόληψη.

3/6 Κέρκυρα
10/6 και 11/6 Καισαριανή

Διήμερο κινηματογραφικών προβολών με την Κινηματογραφική λέσχη Καισαριανής αφιερωμένο στον αγώνα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.

16/6 Αμπελόκηποι

Αθλητικό μαθητικό τουρνουά

16/6 - 29/6 Βοιωτία
  • 16/6  Λιβαδειά
  • 17/6 Οινόφυτα

Εκδήλωση για τον κοινωνικό χαρακτήρα του φαινομένου των ναρκωτικών

  • 24/6 Λιβαδειά
  • 29/6 Θήβα


20/6 Αθήνα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα η συγκέντρωση των φορέων της Αθήνας, ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά έξω από το Δημαρχείο της Αθήνας

Τα παραρτήματα Αττικής του ΕΣΥΝ μετά από προσυγκέντρωση στην Ομόνοια, πραγματοποίησαν πορεία μέχρι την πλατεία Κοτζιά φωνάζοντας συνθήματα όπως, «Ούτε μαλακά, ούτε και σκληρά, όχι σε όλα τα ναρκωτικά» και «Η λύση στ’ αδιέξοδο δεν είναι στο χασίς, μάθε ν’ αγωνίζεσαι, για να μπορείς να ζεις»

 Στην συγκέντρωση μίλησε εκ μέρους του ΕΣΥΝ η Ιλιάνα Ναζεντιάδου, ταμείας της Γραμματείς του ΕΣΥΝ πρόεδρος του παραρτήματος της Αθήνας, και χαιρέτησαν ο Γιώργος Βλάχος από την Επιτροπή Νέων Εργαζομένων και Ανέργων Πατησίων, η Κατερίνα Ροδοπούλου από την Ένωση Γονέων 6ου Διαμερίσματος Αθήνας και η Ελένη Θεοδοσίου από το Σύλλογο Γυναικών Εξαρχείων

Στην ομιλία της η Ιλ. Ναζεντιάδου τόνισε ότι «Επιλέξαμε να προχωρήσουμε στη σημερινή συγκέντρωση με τους φορείς που είχαμε συμπορευτεί το προηγούμενο διάστημα. Εκφράζουμε έτσι τη θέλησή μας να κλιμακώσουμε από κοινού τη δράση μας, προβάλλοντας τις προτάσεις μας και διεκδικώντας άμεσες λύσεις… είναι απαραίτητη η ανάπτυξη μίας ευρύτερης κοινωνικής δράσης που θα διαπερνά όλες τις δομές και τη δράση του μαζικού λαϊκού κινήματος (σωματεία, φορείς, συλλόγους) και θα αντιπαλεύει τις αιτίες που γεννούν και αναπαράγουν την τοξικοεξάρτηση. Παλεύουμε για τη δημιουργία ενός αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν φορέα που θα αγκαλιάζει την Πρόληψη, τη Θεραπεία, την Επανένταξη. Παλεύουμε ενάντια στην εφαρμογή του νομοσχεδίου για την κάνναβη και στην αποποινικοποίηση της χρήσης κάνναβης. Στηρίζουμε τα στεγνά θεραπευτικά προγράμματα και ανοίγουμε πολεμική ενάντια σε κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στους τομείς της πρόληψης και της θεραπείας. Διεκδικούμε κέντρα πρόληψης που θα λειτουργούν με επαρκές προσωπικό που θα μπαίνει μέσα στα σχολεία, χώρους άθλησης και πολιτιστικούς συλλόγους που θα συντελούν στη σωματική και ψυχική ανάπτυξη των νέων.

Η πάλη ενάντια στα ναρκωτικά δεν κλείνεται στους τέσσερις τοίχους ενός σπιτιού ούτε αφορά μόνο τις οικογένειες των χρηστών. Συνδέεται με τη πάλη για δουλειά, Υγεία, Παιδεία, Πολιτισμό, Αθλητισμό, με τη πάλη ενάντια στις αιτίες που γεννούν την ανεργία, τη φτώχεια, τον αναλφαβητισμό, την κοινωνική ανισότητα. Η πάλη ενάντια στα ναρκωτικά συνιστά πάλη για τη ζωή, τη μοναδική ελεύθερη επιλογή. Με κεντρικό σύνθημά μας το τρίπτυχο “σκέψου, ονειρέψου, πάλεψε” καλούμε το λαό να βγάλει τα συμπεράσματά του και να συμπορευτεί με το αντιναρκωτικό και ευρύτερο λαϊκό κίνημα. Να παλέψουμε για τη ζωή που μας αξίζει, ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και τις αιτίες που γεννούν τη χρήση».

Ο Γ. Βλάχος τόνισε ότι «ήρθαμε εδώ να δηλώσουμε την αντίθεσή μας στη στάση του Δημαρχείου για το Πεδίον του Άρεως και την ανοχή στη ναρκωκουλτούρα», καταδικάζοντας την απαξίωση του πάρκου, του μεγαλύτερου πνεύμονα πρασίνου στο κέντρο της Αθήνας.

Η Κ. Ροδοπούλου σημείωσε ότι «σε αυτό το ζοφερό περιβάλλον επιλέγει να στείλει τους νέους στην “κοπάνα” από την σκληρή πραγματικότητα και στην ατομική φυγή, για να μην παλέψουν οι νέοι άνθρωποι και με συλλογικό αγώνα να αλλάξουν αυτόν τον κόσμο. Θέλουν τη νεολαία παραδομένη στα ναρκωτικά, απαθή και ανίκανη να αντισταθεί και να παλέψει για τα δικαιώματά της». 

Η Ελ. Θεοδοσίου σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «η μεγάλη επιθυμία του Δήμου της Αθήνας, της περιφέρειας, του κράτους, να ιδιωτικοποιήσει το Πεδίον του Άρεως περνάει μέσα από την απαξίωση του. Εργαλείο για την πραγματοποίηση της απαξίωσης είναι η γκετοποίησή του, δηλαδή η δημιουργία μια μεγάλης τρύπας από εξαθλιωμένους ναρκωμανείς και εμπόρους»

22/6 Ν. Ιωνία

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:

« ΝΑΙ στη Ζωή και τον Αγώνα – Όχι σε όλα τα ναρκωτικά» την Παρασκευή, 22 Ιουνίου, στις 7.00 μμ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιωνικού Συνδέσμου.

Στην εκδήλωση καλούσαν εκτός από το ΕΣΥΝ, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών “Γ. Σεφέρης”, ο Σύλλογος Γονέων Παιδικών Σταθμών Νέας Ιωνίας και οι Σύλλογοι Γυναικών της ΟΓΕ (Ν. Ιωνίας, Ν. Ηρακλείου, Μεταμόρφωσης , Ν. Φιλαδέλφειας).

Με αμείωτο ενδιαφέρον παρακολούθησαν την εκδήλωση οι παρευρισκόμενοι αφού, όπως μας είπαν, πήραν απαντήσεις τόσο για τις εξελίξεις γύρω από το φαινόμενο της τοξικοεξάρτησης, όσο και για τον τρόπο και τις μορφές δράσης του αντιναρκωτικού κινήματος.

Σημαντική ήταν η παρουσία μελών των συλλόγων γυναικών.

Στην αρχή της εκδήλωσης προβλήθηκε βίντεο ντοκιμαντέρ με τη θέση της κυβέρνησης, την άποψη θεραπευτών από στεγνά προγράμματα του ΚΕΘΕΑ, νέων από προγράμματα απεξάρτησης και γονιών τους. Όλα αυτά έδωσαν ερεθίσματα ώστε μετά και από την ολοκληρωμένη ομιλία από τη πρόεδρο του Ε.ΣΥ.Ν., Μαρίνα Τσίγκα, να ακολουθήσει πλούσιος  διάλογος με ερωτήσεις και τοποθετήσεις.

22/6 Αχαρνών-Φυλής
23/6 Αιγάλεω

Ενημερωτική εκδήλωση μαζί με τον πολιτιστικό σύλλογο «Πρόοδος», με ομιλήτρια τη πρόεδρο του ΕΣΥΝ Μαρίνα Τσίγκα, στο πολιτιστικό κέντρο «Γιάννης Ρίτσος» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 23 Ιουνίου, στο Αιγάλεω, στο πνευματικό κέντρο Γιάννης Ρίτσος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών η εκδήλωση-συζήτηση του Παραρτήματος Αιγάλεω του ΕΣΥΝ μαζί τον Πολιτιστικό Σύλλογο Η Πρόοδος, στα πλαίσια του πολιτιστικού διημέρου του συλλόγου για το φετινό καλοκαίρι. 

Το άνοιγμα της εκδήλωσης έγινε απο την Ντίνα Κουτρελάκου, εκ μέρους του πολιτιστικού συλλόγου, ενώ την εισαγωγή έκανε ο Κώστας Μωραΐτης, πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος. Τη κεντρική ομιλία έκανε η Μαρίνα Τσίγκα, πρόεδρος του ΕΣΥΝ. 

Στη συνέχεια ακολούθησε πλούσια συζήτηση πάνω στο θέμα των ναρκωτικών με επίκεντρο το πρόσφατο νομοσχέδιο της κυβέρνησης σχετικά με τη φαρμακευτική κάνναβη. Πολλά ερωτήματα που έγιναν έπειτα αφορούσαν κυρίως στα αίτια του κοινωνικού φαινομένου των ναρκωτικών και την συσχέτιση τους με την οικονομική κρίση. Η εκδήλωση έκλεισε με γνώμες και απόψεις όσων συμμετείχαν σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις, αλλά και πως μπορούμε όλοι μας να δρούμε σε ένα ευρύ αντιναρκωτικό μέτωπο που θα διεκδικεί και θα παλεύει με στόχους.

 

 

3/6 Πειραιάς

Εξορμήσεις με τη Διακήρυξη του ΕΣΥΝ  στην πλατεία Κοραή.

23/6 Πετρούπολη

Εξορμήσεις με τη Διακήρυξη του ΕΣΥΝ στο Θέατρο Πέτρας.

23/6 Γκράβα

Εξορμήσεις με τη Διακήρυξη του ΕΣΥΝ σε Γκράβα, Πατήσια, Κυψέλη.

 25/6 – 26/6 – 27/6 Πάτρα

Διήμερο Πολιτιστικών Εκδηλώσεων σε συνεργασία με το Δήμο Πάτρας στο Αρχαίο Ωδείο Πάτρας.

Οι εκδηλώσεις ματαιώθηκαν λόγω κακοκαιρίας

Δόθηκε συνέντευξη τύπου με εκπρόσωπο του Δήμου και δύο συνεντεύξεις του ΕΣΥΝ σε ραδιοφωνικούς σταθμούς.

26 – 27/6 Xανιά
26/6 Χαϊδάρι

Ενημερωτική εκδήλωση με ομιλήτρια τη πρόεδρο του ΕΣΥΝ Μαρίνα Τσίγκα, στον Θερινό κινηματογράφο «Κατερίνα». 

26/6 Βύρωνας

Το προγραμματισμένο τουρνουά ποδοσφαίρου, στο γήπεδο «Δ. Νικολαϊδης» με τη συμμετοχή των ομάδων Αθηναϊκός – Δόξα Βύρωνα – ΑΟ Βύρωνας και Αστέρας Βύρωνα, αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας για το Σεπτέμβρη

27/6 Περιστέρι
30/6 Νέα Μάκρη

 

 1/7 Κοζάνη – Σιάτιστα

 

 

Ενημερωτική εκδήλωση, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

 

 

 
 
1/7 ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ
Εκδήλωση ενάντια στα ναρκωτικά από το ΕΣΥΝ και το Σύλλογο Γυναικών

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα η εκδήλωση του παραρτήματος του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) και του Συλλόγου Γυναικών Πτολεμαΐδας (μέλος της ΟΓΕ) με θέμα: «Κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά».

Το άνοιγμα της εκδήλωσης έγινε από την πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών, Κική Στεργίου. Στη συνέχεια ακολούθησε η ομιλία από τη Μαρίνα Τσώρου, μέλος του ΕΣΥΝ, με θέμα: «Ουσιοεξάρτηση - Η ιδιαίτερη επίδρασή της στις γυναίκες», όπου ανάμεσα σε άλλα παρουσιάστηκαν και ιδιαίτερα στατιστικά δεδομένα από την έρευνα του ΕΣΥΝ του 2017 σε μαθήτριες Γυμνασίου.

Στο τέλος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε παρέμβαση από τον πρόεδρο του τοπικού παραρτήματος του ΕΣΥΝ, Γιώργο Κουδούνα για το πώς εκφράζεται το φαινόμενο των ναρκωτικών.

Εκτύπωση