ΕΣΥΝ Παράρτημα Πάτρας, ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 4/3/2018

ΕΣΥΝ Παράρτημα Πάτρας, ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 4/3/2018

Το ΕΣΥΝ Πάτρας έχει ξεκινήσει μια σειρά δράσεων με στόχο την ενημέρωση μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών για την ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ.

Οι δράσεις αναπτύσσονται ως εξής:

Α.  ΜΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ και 1ης ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Κάθε Δευτέρα στο ΠΑΡΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ του ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ (Αγυιά) υλοποιείται το πρόγραμμα Ε!ΣΥΝομιλώ, που έχει στόχο : Την αναγνώριση και διαχείριση συναισθημάτων. Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Ήρα Κουρή, μέλος Δ.Σ. ΕΣΥΝ Πάτρας, και την Αθηνά Νταφογιάννη, κοινωνική λειτουργό.

Β. ΜΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΛΥΚΕΙΟΥ

Παρουσίαση του προγράμματος «Πρόληψη της εξάρτησης από τα ναρκωτικά» , που διοργανώνεται από τη Δ/νση Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ν.Αχαϊας σε συνεργασία με το ΕΣΥΝ, την Αντιδημαρχία Παιδείας και Αθλητισμού και την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Πατρέων με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας.

Έχουν προγραμματισθεί επισκέψεις σε 9 Σχολεία (μέχρι σήμερα), ενώ έχουμε ήδη επισκεφθεί το 16ο Γυμνάσιο, το Λύκειο Ρίου και το 13ο Λύκειο.

Γ. ΜΕ ΓΟΝΕΙΣ

Σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Πατρέων έχουν ήδη παραγματοποιηθεί:

ΗΜΕΡΙΔΑ, με θέμα, ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΟΜΙΜΟΠΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ στις 24/1/2018 στην Αγορά Αργύρη και

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ-ΟΜΙΛΙΕΣ σε Γονείς στο ΡΙΟ και στα Δημοτικά Σχολεία ΓΛΑΡΑΚΗ, τις οποίες συνεχίζουμε με Γονείς και άλλων Σχολείων.

Δ. ΜΕ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

PATRA SEMINARIO 3 18Πραγματοποιήθηκε στις 3 και 4 Μαρτίου στο Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων (Πλαζ Αγυιάς) του Δήμου Πάτρας διήμερο σεμινάριο επιμόρφωσης εκπαιδευτικών, διάρκειας 10 διδακτικών ωρών,  με θέμα: «Επικοινωνώ αποτελεσματικά, δημιουργώ υγιείς σχέσεις».

Στο σεμινάριο έγινε επιμόρφωση των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μέσω εναλλακτικών ενεργητικών τεχνικών, προκειμένου να μετασχηματίσουν τις ήδη υπάρχουσες γνώσεις και να αναστοχαστούν στις δυνατότητες που έχουν να τις εφαρμόζουν στο πλαίσιο της σχολικής κοινότητας.  Υλοποιήθηκε από τη ψυχολόγο, Μαντζάνα Δήμητρα, μέλος του ΕΣΥΝ Πάτρας.

Εκτύπωση