• Home
  • Θέσεις
  • Άνοιγμα Ημερίδας ΟΓΕ - ΕΣΥΝ στις 22.10.2017

Άνοιγμα Ημερίδας ΟΓΕ - ΕΣΥΝ στις 22.10.2017

Φίλες και φίλοι θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την παρουσία σας στη σημερινή εκδήλωση.

Όπως θα αναλυθεί στη συνέχεια, πιστεύουμε ότι το πρόβλημα της εξάρτησης από ουσίες, είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο γιατί είναι κοινωνικές οι αιτίες του, είναι κοινωνικές οι επιπτώσεις του και αντανακλώνται σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής ζωής.

Η εξέλιξη του φαινομένου και οι διαστάσεις που παίρνει στις μέρες μας το αναγορεύουν σε ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της εποχής μας.

Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν με τον πιο δραματικό τρόπο ότι όλες οι πτυχές του έχουν ιδιαίτερα επιδεινωθεί στο γυναικείο πληθυσμό.

Δεν πρόκειται μόνο για τις δεκάδες των εξαθλιωμένων ανθρώπων που συναντάμε στο δρόμο…

Πρόκειται για τη ζωή και το μέλλον χιλιάδων παιδιών – νέων που διαμορφώνουν έναν τρόπο ζωής που χαρακτηρίζεται από την παραίτηση και τη φυγή από την πραγματικότητα.

Είναι ένας ακόμα τοίχος που υψώνεται για να τους εμποδίσει να σταθούν αγωνιστικά απέναντι στα προβλήματα και να διεκδικήσουν τη ζωή και το μέλλον που τους αξίζει.

Γι’ αυτό λέμε ότι ο αγώνας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά δεν είναι υπόθεση μόνο των ειδικών μας αφορά όλους.

Η μόνη διέξοδος  είναι ένα πλατύ και ισχυρό κοινωνικό κίνημα, που σε συνεργασία με τους φορείς του μαζικού λαϊκού κινήματος θα παλεύει για την ανατροπή των αιτιών που οδηγούν στη χρήση ουσιών. Που θα ευαισθητοποιεί, θα ενημερώνει, θα βάζει στόχους και θα διεκδικεί λύσεις.

Ένα μαζικό, διεκδικητικό Αντιναρκωτικό Μετώπο που θα έχει παράλληλα τη δική του συνεισφορά στην πρόληψη μέσα από τις πολύμορφες δράσεις του.

Σε αυτή την κατεύθυνση είναι προσανατολισμένη η δράση του ΕΣΥΝ.

Στην προσπάθεια αυτή έχουμε συναντηθεί πολλές φορές, σε κοινές εκδηλώσεις, με τους συλλόγους γυναικών στις γειτονιές της Αθήνας και σε όλη την Ελλάδα.

Η συνάντηση αυτή είναι φυσική συνέπια του χαρακτήρα της ΟΓΕ.

Αφού μέσα στις 10ετίες της δράσης της παλεύει σταθερά και αταλάντευτα για να αναδείξει όλες τις σύγχρονες πλευρές της ανισοτιμίας της γυναίκας. Να αναδείξει τα προβλήματα, που αποτελούν εξάλλου το υπόβαθρο πάνω στο οποίο γεννιέται και αναπαράγεται το φαινόμενο της εξάρτησης από ουσίες.

Να προβάλει και να διεκδικήσει αιτήματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες των γυναικών. Στη δράση της αυτή είναι ενταγμένος σταθερά και με συνέπια ο αγώνας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.

Η σημερινή εκδήλωση αποτελεί μια κλιμάκωση της συνεργασίας μας που θα έχει συνέχεια.

Στόχος της είναι να κάνουμε βήματα στην ουσιαστική και σε βάθος ενημέρωση. Να καταθέσουμε σκέψεις, προβληματισμούς, απόψεις, για τους στόχους και της μορφές με τις οποίες θα προχωρήσουμε.

Σε όλη την πορεία μας μέχρι σήμερα πολύτιμοι σύμμαχοι και συνεργάτες ήταν  το ΚΕΘΕΑ και οι άνθρωποί του. Η επιστημονική τους γνώση και η μεγάλη εμπειρία τους στη θεραπεία και την επανένταξη αλλά και στην πρόληψη και την έρευνα, θα συμβάλει σημαντικά στην επιτυχία της σημερινής εκδήλωσης, αλλά και επόμενες δράσεις μας.

Μαρίνα Τσίγκα
Πρόεδρος ΕΣΥΝ

Εκτύπωση